top of page

Koe Urjalan kesä ja tori


Urjalan tori
Urjalan tori

♫♪Tartu varstaan vaan ja tule Urjalaan

Vie ne juosten huimalaan♫♪


Kukkiva kesämme on jo aivan nurkan takana. Mietimme jo kukin, mitä kaikkea onkaan edessä lämpöisinä kesäpäivinä ja tuoksuvina kesäöinä. Urjalan kesän parhaita elämyspaloja on tietenkin Urjalan tori. Se on tunnettu parhaana kesätorina koko Pirkanmaan alueella ja kerää kesäperjantaisin kävijöitä ympäri maakuntaa. Tervetuloa, kyllä meille mahtuu ♥️ Mutta on Urjalassa niin paljon muutakin mitä kokea. Pölkinvuoren upea elämyspuutarha sisältää luonnonkauniissa maisemassa unohtumattoman kokemuksen kukista, sipulikukkapuistosta, taimistopalveluista ja Lasikiven kahvilatuotteista. Koettavaa riittää keväästä syksyyn! Myös kytkettynä olevat nelijalkaiset ystävämme ovat alueelle tervetulleita. ♫♪ Läpi Urjalan ja kautta Huittisten Kuuluu hirveä jyske varstojen♫♪ Kajaniemi kannattaa kokea! Tuore leirintäalue Rutajärven rannalla on tuore tulokas Urjalan majoituskentällä. Kaikenlaisia uudistuksia on tehty ja niitä tulee matkan varrella lisää. Asuntoautopaikkojen lisäksi tarjolla on useita eri kokoisia mökkejä ja toki telttapaikkoja.

Kaja Kahvéekin tarjoilee kävijöilleen apetta kahvila- ja grillituotteiden muodossa sekä viikonloppuisin valmistuu vaihtelevilla teemoilla herkullista ruokaa. Suu napsaa? Meillä Urjalassa saa myös mitä parhainta viiniä! Kajabacan viinitila tarjoaa paikallisten marjapuskien eliksiiriä, myös limonadien muodossa. Käsityönä valmistetut artesaaniviinit on tehty kaikin puolin luontoa arvostavasti.

Kajalahdentie 20:ssä pääsee nauttimaan juomista terassille tai marjapensasrivien katveeseen. Ja omistajilleen Astalle ja Pekalle vastuullisuus on todella tärkeää. Koko tuotantoketju menee heidän käsiensä läpi, upeaa! ♫♪ Ensin kaikki puimaan, sitten kaikki uimaan

Sitten kaikki joukolla kuivaamaan♫♪ Nuutajärvi on suomalaisen designin koti – Suomen vanhin lasikylä, jossa on puhallettu lasia vuodesta 1793.

Uusiutuva Nuutajärvi mahdollistaa monenmoista. Tutustumisen lasinpuhalluksen kiehtovaan kulttuuriperintöön, nauttimaan maistuvaa lounasta ja kiertelemällä arvostetuissa museoissa. Myös lisääntyvät ostosmahdollisuudet hemmottelevat kävijöitä. Varaa siis oma lasinpuhalluselämyksesi, opastettu kierros Lasikylässä tai vaikkapa joogatunti. Päivän päätteeksi on mukava sujahtaa kylähotellin lakanoihin! Pentinkulma sai asukkaansa ja tarinansa Väinö Linnan kynästä. Urjalalainen kirjailija päätti aikanaan itse johdattaa lukijansa Täällä Pohjantähden alla -trilogian taustamaisemiin Urjalaan ja näin sai Väinö Linnan reitti alkunsa.

Opastettu Väinö Linnan reitti sopii kaikille historiasta ja kirjallisuudesta kiinnostuneille ja Urjalan oppaiden asiantunteva opastus tekee matkasta ikimuistoisen!

Reitti taittuu bussilla. Matkan varrella pysähdytään muun muassa Ittellisen pirtille ja Koskelan torpalla.

Myös mobiiliopastus reitistä on tarjolla. Mobiiliopas esittelee Väinö Linnan reitin kohteet tarinasoittimen avulla. Mobiilioppaan avulla on mahdollisuus päästä tutustumaan myös näihin kohteisiin valokuvamateriaalin kautta.

Ja matkakarkit tietysti Makeistukusta! ♫♪Tää on Urjalan taikayö♫♪ -Martti Innanen

Kaikki yllä mainitut kohteet ja tarkemmat tiedot löydät tältä sivustoltamme. Viivy meillä pitkään ja nauttien, lupaathan?

Urjalan Lasikylä

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page