top of page
urjala_tahtitaivas_laavulla_jpaija_cmyk.

Laavut ja nuotiopaikat

Kirkonkylän laavu ja nuotiopaikka

Opastus Sarkatieltä. 

Kortejärven lintutorni  ja nuotiopaikka

Taikayöntieltä (Urjala–Punkalaidun-tie, nro 230) on Ahojentietä pitkin viitoitus kohteeseen.

Kuulammin laavu ja nuotiopaikka

Opastus Punavuorentieltä. 

 

Lammiharjun ulkoilualueen laavu ja nuotiopaikka

Laavun läheisyydessä on lasten leikkipuisto, beach volley -kenttä, uimapaikka sekä frisbeegolfrata. 

Huhmarinmäentie 40, Urjala as
 

Menosten laavu ja nuotiopaikka

Suorannantieltä lähtevän pururadan varressa. 

 

Mieliön laavu ja nuotiopaikka

Hanhisuontieltä on Mieliönlammintietä pitkin viitoitus kohteeseen.

Sutostenmäen laavu

Lammiharju - Pölkinvuori -kävelyreitillä, opasteet Lammiharjun ulkoilualueelta, Mikkolankankaantieltä ja Pölkinvuoresta. Lammiharjulta n. 3km (Huhmarinmäentie 45), Pölkinvuoren suunnasta n. 2km laavulle (Ikaalantie 105).
 

Särki-Tiirin laavu ja nuotiopaikka

Pääsy tieltä Hakolahdentie > Hirsjärventie > Suorannantie

 

Urjalankylän Kauniston nuotiopaikka

Nuotiopaikka sijaitsee uimapaikan rannassa, läheisyydessä myös beach volley -kenttä. Mikäli sauna on varattu yksityiskäyttöön, varaus koskee myös nuotiopaikkaa. Muutoin nuotiopaikka on käytössä. Varaustilannetta voi tiedustella talonmieheltä.

Punkalaitumentie 536, Urjalankylä

p. 040 741 3799

laavu2.jpg

Laavut houkuttelevat pieniin ja suuriin metsäretkiin

Vaikka Suomi on yksi suuri erämaa maailmalla kartalla, Pirkanmaan ehdoton erämaa on Urjala. Täällä voi bongata lintuja ja peuroja, joita onkin eniten juuri Urjalassa. 
 

Mutkaton luontoyhteys on yksi suomalaisen onnellisuuden resepti. Metsät ja puhdas ilma ovat koko Suomen matkailuvaltteja ja siksi Urjala tarjoilee tätä samaa reseptiä niin matkailijoille kuin asukkailleen. Urjalasta löytyy kaiken kaikkiaan kuusi laavua nuotiopaikkoineen sekä muutama avoin nuotiopaikka ja lintutorni. 

 

Luonnossa liikkumista pidetään yhtenä tärkeimpänä hyvinvoinnin edistäjänä. Jo viisi minuuttia metsässä rauhoittaa mieltä ja jo noin 10–15 minuutin samoilu puolestaan laskee sykettä ja verenpainetta. Metsä onkin mitä mainioin lääke stressin hoitoon. 

 

Laavujen ansiosta luontomatkailu on Urjalassa turvallista ja helppoa. Useimmista laavuista löytyvät valmiina polttopuut, saha tai kirves sekä puucee. Laavujen ylläpidosta vastaa joko kunta tai yhdistykset ja tavoitteena on tarjota mutkaton luontoelämys kaiken ikäisille päiväretkeilijöille.  

 

Urjalan omintakeinen luonto on houkutellut paikalle myös pysyvän peurakannan. Ensimmäiset peurat tuotiin Pohjois-Amerikasta Laukon kartanoon vuonna 1934 ja tänä päivänä kanta on Suomen suurin. Peuravaara on todellinen tien päällä, mutta luonnossa kohtaamiset ovat ikimuistoisia. Kun mieli kaipaa metsästä vesistöjen ääreen, Urjalaa halkovan Tarpianjoen varrelta löytyy useita kiinnostavia järviä. Kortejärveltä löytyy lintutorni, Nuutajärvi on kävelymatkan päässä historiallisesta lasikylästä ja kalaonnea voi testata Rutajärvellä. Itse Tarpianjokeen tutustuu parhaiten meloen ja jokireitillä voi yrittää bongata saukkoja.

 

Lisätietoa luontomatkailusta: www.urjala.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri

bottom of page