Näyttelyt

Nuutajärven Lasikylän kesän näyttelyt

Neil Armstrong`s Space Adventures

1.6.– 31.7. Paja-rakennus

N.A.S.A on seppämestari Antti Kuikan ja kuvataiteilija, lasialan artesaani Reetta Levanderin rautaa, lasia ja kuvataidetta yhdistelevä scifi-aiheinen avaruussekoilu.

Näyttely esittelee hahmoja ja maisemia,
joita maailman ensimmäisen kuukävelyn tehnyt astronautti Neil Armstrong kohtaa matkoillaan. Armstrongin mukana seikkailee myös kissa Buzz.

Avoinna: ma-pe klo 10–16.30, la-su klo 10–18.

Aika

15.6.–31.8. Vannahalli

Yhteisnäyttely Aika 15.6.–31.8.2021 Vannahallissa esittelee kuva-ja veistostaidetta. Taiteilijat ovat  pääosin Uudeltamaalta.


Taiteilija Sirpa Tuomaala kertoo näyttelystä: "Pysähdymme taiteilijoina ajan merkitysten äärelle hetkiin ja ajanjaksoihin. Pohdimme, mikä on lopulta ajan kannalta merkityksellistä. Kukin taiteilija käsittelee teemaa omintakeisesti kuvataiteen ja veistostaiteen  keinoin."

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat: Juhani Järvinen, Maija Klemetti, Anne Leppänen, Anna Rauhala, Eero Österberg ja Sirpa Tuomaala.

Jaakko Niemi - herkkävaistoinen puhaltajamestari
1.6.–5.9. Designmuseo Nuutajärvi

 

Jaakko Niemi (1926–2002) oli yksi harvoista Nuutajärven lasinpuhaltajista, joka ylsi omaan tuotantoon. Hän aloitti uransa 12-vuotiaana muottipoikana ja eteni nopeasti lasinpuhaltajamestariksi. 

Nuutajärven Prykäri-museossa/Designmuseo Nuutajärvi näytteillä olevat esineet esittelevät Jaakko Niemen eri puolia lasinpuhaltajana ja taiteentekijänä. Esineet ovat lainassa Hannu ja Merja Niemen kokoelmista. Vitriininäyttelyn toteuttamiseen liittyvää tutkimustyötä on tukenut Urjalan Säästöpankin Kulttuurisäätiö. Näyttelyn on toteuttanut työryhmä TaM Sara Hulkkonen ja FM Marja-Leena Salo.

Designmuseo Nuutajärvi avoinna tilauksesta.

Kesällä 2021 avoinna 29.6.–22.8. ti-su klo 11–16, maanantaisin suljettu.

Puukonttorin Galleriassa on näyttelyitä ympäri vuoden
 

Kesäkuussa Pirkko Tefke

Heinäkuussa Merja Halminen

Elo-Syyskuussa Leila Jokiniemi

Lokakuussa Lea Swantz

Marraskuussa Raija Kolehmainen

Joulukuussa Maarit Viljanen

JUURI ROOT – Garden of Glass, PART 2

Uuden lasitaiteen näyttely Nuutajärven Lasikylässä ja Pölkinvuorella, Urjalassa 25.6.–30.9.2021
 

Uuden lasitaiteen näyttely on esillä tänä kesänä Nuutajärven Lasikylän lisäksi Pölkinvuoren Kasvimaailmassa, Urjalassa. Näyttely esittelee ulkoteoksia lasinpuhaltajilta, taiteilijoilta ja muotoilijoilta, jotka työskentelevät Nuutajärven Lasikylässä kuuman lasin parissa.

Näyttelyssä ovat mukana: Marika Kinnunen, Paula Pääkkönen, Janne Rahunen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

nasajuliste.jpg
IMG_20210213_131025_Bokeh.jpg
nuutajarven_laseja.jpg