top of page
tori

Urjalan toripäivä perjantaisin klo 7–14

Torielämää, elämää torilla

– Kohtaamispaikoista se perinteisin ja positiivisin

Terveisiä torilta! 

 

Parhaan kesätorin tittelin vei ylivoimaisesti suosituin Urjalan tori. Urjalan tori keräsi lähes puolet koko Aamulehden lukijakyselyn äänimäärästä.
(AL 9.7.2023)


“Istun puisella penkillä ja oksan säikeet kutittavat paljaita jalkoja. Taittelen kesähameen helman nippuun, sillä lämmin kesätuuli kieputtaa sitä kuin lippua kunnantalon salossa. Letun tuoksu kiipeää kirkonmäelle asti ja tuo hymyn kirkkoherran kasvoille.” 

 

Urjala tori on kuin hyvä kirja, joka tempaisee mukaansa ja tarjoilee kiinnostavia tarinoita ja yllättäviä sivuhenkilöitä. Se on ilmiö, joka hakee vertaistaan Pirkanmaalta. Sinne tullaan tapaamaan ystäviä, otetaan snäppi kaverille, tehdään treffit, valitaan sopivat potut ja vaihdetaan kuulumiset. Siellä astutaan mielentilaan nimeltä Urjala. Joka perjantai. 

 

On toreja ja sitten on toreja. Urjalan tori kuuluu jälkimmäiseen joukkoon, sillä se on samalla perinteinen että ajan hengessä. Se kutsuu koolle asukkaat ja matkailijat joka perjantai ja aiheuttaa pienen hässäkän Urjalan ytimeen. Ikiaikainen kokoontumispaikka on saanut pysyvän aseman Urjalan tapahtumakalenterissa ja toripäivä on varmaa ajanvietettä. Torilla on lukuisia myyjiä ja sieltä saa niin tuoretta kalaa kuin juureksia ja marjoja suoraan tiloilta. Vaikka myyjiä on monenmoisia, erilaiset syötävät sekä käsityöt ovat tavallisimpia kauppatavaroita.  

 

Nälkäisenä ei torilta tarvitse kotiin lähteä, mutta lättyjonoon on syytä varautua. Shh.. ethän paljasta tätä Urjalan ehdotonta vetonaulaa kaverille?

Urjalan tori sijaitsee keskellä Urjalaa, navigaattoria varten osoite on Tampereentie 1, 31760 Urjala. 
 

Myyntipaikkatiedustelut: 
Torivalvoja, p. 040 335 4246

Torielämään kuuluu tinkiminen:

kaupat tehdään aina kasvotusten ja ihmisten kesken!

bottom of page