top of page

Pentinkulman päivät
4.-7.8.2022

Pentinkulman päivät 4.-7.8.2022

Pentinkulman päivät on vuosittain Urjalassa pidettävä elävä ja perinteikäs kirjallisuustapahtuma. Se tarjoaa kirjailijavierailuja, ajankohtaisia keskusteluja sekä teatteri- ja musiikkiesityksiä. Kaiken ytimessä on rakkaus kirjoihin ja elävään kulttuuriin. 

 

Pentinkulman päiviä järjestävät Väinö Linnan seura ja Urjalan kunta yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Kesän 2022 teemana on "Kerran elämässä". Tapahtumassa puhutaan elämäntarinoista, rajuistakin ratkaisuista ja isoista, elämän mullistavista kokemuksista. Kiehtovaan teemaan saatiin sykäys Urjalan Sanomien yleisökyselystä, jossa kartoitettiin toiveita Pentinkulman päivien tulevista aiheista.

Jo 44. kerran Väinö Linnan syntymäkunnassa Urjalassa järjestettävän kirjallisuustapahtuman keskusteluissa kysytään muun muassa mikä elämässä on merkittävää, mistä rohkeus tehdä ratkaisuja löytyy ja voiko vaikenemisen muurin murtaa. Esiintyjiksi, haastateltaviksi ja puhujiksi on kutsuttu kirjailijoita ja taiteilijoita, joiden teoksissa nousevat esiin syntymä, kuolema ja ne isot asiat ja käännekohdat, joita tapahtuu näiden kahden ääripään välissä.

20200927_204931.jpg

Pentinkulman päivät

on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1978 alkaen kirjailija Väinö Linnan synnyinpitäjässä.

 

Ohjelmaan sisältyy ainutlaatuinen E80-esikoiskirjailijaseminaari, monipuolisia kirjailijavierailuja, paneelikeskusteluja, erilaisia kirjoittajakursseja ja -leirejä sekä lapsille ja nuorille suunnattuja tilaisuuksia. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan toukokuussa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Urjalan kunta ja Väinö Linnan seura ry, jonka perustava kokous pidettiin 20.12.1977.


Alun perin päivän mittainen seminaari on vuosikymmenten mittaan laajentunut viikon kestäväksi monipuoliseksi tapahtumaksi, joka tuo Urjalaan noin 2000 kirjallisuuden ammattilaista ja innokasta lukijaa.

Yhteystiedot:

Maria Eskelinen

p. 040 335 4374

Postiosoite:
Pentinkulman päivät,
PL 33,
31761 URJALA

Käyntiosoite:

Tampereentie 6,

31760 URJALA

Tapahtumasta voi tiedustella läpi vuoden Pentinkulman päivien toimistosta. Huhtikuusta lähtien saatavana on myös ohjelmalehtiä, joita on kattavasti kirjastoissa ja matkailupisteissä ympäri Suomen. Oman ohjelmalehden voi tilata Pentinkulman päivien toimistosta.

bottom of page