top of page

URJALAN TAIKAYÖ

Läpi Urjalan ja kautta Huittisten...Urjalan taikayö on Martti Innasen vuonna 1967 julkaistu kappale ja single, joka oli suuri hitti saman vuoden syksyllä. Sen on säveltänyt Erik Lindström ja sanoittanut Innanen itse. Kappaleen sanoitus kuvaa maalaisromanttista maisemaa, jossa Urjalassa tapahtuvien puimatöiden aiheuttama varstojen jyske kuuluu aina Huittisiin asti. Kappale alkaa suoraan keskeisillä teemoilla: Läpi Urjalan ja kautta Huittisten kuuluu hirveä jyske varstojen, nytpä maistuu työ, varstat maihin lyö, tää on Urjalan taikayö.


Innanen esitti kappaleen Urjalan kunnan satavuotisjuhlissa keväällä 1968, ja samoihin aikoihin kunnanvaltuusto lahjoitti hänelle elinikäisen käyttöoikeuden rantapalstaan Urjalan Pynnäjärveltä, kun oli tehnyt laulullaan paikkakuntaa tunnetuksi. Vastoin yleistä harhaluuloa Innanen ei ole koskaan asunut Urjalassa, vaan on lähtöisin Helsingistä ja asunut koko elämänsä pääkaupunkiseudulla.


”Urjalan taikayön” vaikutus Urjalan kunnassa on nähtävissä edelleen. Paikkakunnalla on nimetty laulun mukaan muun muassa leirintäalue. Myös Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin johtava matkailutie Taikayöntie (seututie 230) sai nimensä laulun mukaan, sillä kappaleessa mainitaan kaksi tienvarren kolmesta paikkakunnasta.

1 319 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page