top of page

13.5.-30.9. AVOINNA JOKA PÄIVÄ 10-18

FB_IMG_1558208994126.jpg

Pölkinvuoren elämyspuutarha 

Pölkinvuoren elämyspuutarha

Monipuolinen metsäpuutarhan, kukkapuiston, kauppapuutarhan, taimiston, luonnon, kahvilan ja parkkipaikkojen muodostama yli 6 ha:n alue. Luonto on alueella hyvin vaihtelevaa. Alueelta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä jylhään kallioon

Kevään sipulikukkasesongin aikana on kukkapuistoon ja lampialueelle asiakkaiden toiveesta  5 €:n sisäänpääsymaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsee ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksun määrä on  suuruudeltaan omavalintainen.

polku.jpg

ELÄMYSPUISTO ja PUUTARHA

Pölkinvuoren kahvila on jo sinänsä nähtävyys. Kolme uniikkia puurakenteista kerrosta, silokalliolattia, lasiseinämä ja neljän tuulen katto luovat upeat puitteet kahvila Lasikivelle. Alakerrassa voi nauttia niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia, ja myös laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy valikoimasta. Laajat terassialueet myös asiakaskäytössä.

Puutarhamyymälä on osa luontoa. Tänä vuonna taimimyymälä laajenee kooltaan yli kaksinkertaiseksi, mutta touko-kesäkuulla laajennus on vielä tekeillä. Puutarhamyymälän sisältökin kasvaa. Valikoima laajenee ja vastaa vähintäänkin kaupunkien keskisuuria puutarhamyymälöitä.

Aluetta kiertää n. 1 km:n luontopolku, jota kannattaa kiertää kukkapuistosta lähtien myötäpäivään. Yhteys myös Urjalan Aseman Kyläyhdistyksen patikkapoluille.

Näköalatasanne on 163 m merenpinnasta, ja sieltä on upea metsämaisema lounaaseen. Parhaimmillaan näkyvyyttä on yli 40 km. Pudotusta alla olevaan jokeen on 87 m. Samalta alueelta löytyy Eväsmäki, jolla sijaitsee 15 hengen kota ja pöytäryhmiä. Alue on tarkoitettu omien eväiden nauttimiseen.

Alueen kasviloisto ei jää pelkästään toukokuulle, sillä myös kesä-, heinä- ja elokuu ovat kukkivia aikoja. 

KESÄN 2022 TAPAHTUMIA:

1.5. – 15.6. kukkasesonki Kukkivat kummut 2022. Säästä riippuen paras aika on yleensä toukokuun 2. ja 3. viikko. Puiston, luontopolun ja Lempilammen pääsymaksu 5 €/ yli 18 v henkilö. Myymälä- ja kahvila-alueelle ilmainen sisäänpääsy.

 

Ryhmille (min. 10 hlöä) omat räätälöidyt palvelut: korkeampivuori@gmail.com tai 040 5016933.

5.6. Lempilammen Kesäkukkatori

Lähiseutujen kesäkukkatuottajat Pölkinvuoressa.

 

3.7. 1910-luvun PUKUJUHLA puistotapahtuma. Pukeudu ajan henkeen, tilaa piknikkori puistoon tai tule omin eväin Eväsmäelle.

24.7. Kesätori 2022

Jo viidettä kertaa järjestettävä kesätoritapahtuma

27.8. Haamujen yö

Leikkimielinen illallistapahtuma pimenevässä illassa. 

Yhteystiedot

Ikaalantie 105, 31700 Urjala as.

 

PUUTARHA, TAIMISTO JA MYYMÄLÄ: puh. 040 050 5073 

RYHMÄ- JA OPASTUSVARAUKSET: puh. 040 501 6933

  • Facebook
  • Instagram
Lähiruokaa

Pölkinvuoren kasvimaan valkosipulilajikkeet ovat myös  suosittuja. 

 

Satokautena (n. juhannuksesta syyskuuhun) aukiolo ma-su klo 10-18, katso lokakuun aukioloajat sivuiltamme

bottom of page