top of page

13.5.-31.10. AVOINNA JOKA PÄIVÄ 10-18

FB_IMG_1558208994126.jpg

 Pölkinvuoren elämyspuutarha 

Elämyspuutarha PÖLKINVUORI


Avoinna 13.5.-31.10.2024
klo 10-18 joka päivä

Monipuolinen metsäpuutarhan, kukkapuiston, kauppapuutarhan, taimiston, luonnon, kahvilan ja parkkipaikkojen muodostama yli 6 ha:n alue. Luonto on alueella hyvin vaihtelevaa. Alueelta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä jylhään kallioon

Kevään sipulikukkasesongin aikana kukkapuistoon ja lampialueelle on 7 €:n sisäänpääsymaksu sisäänpääsymaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsee ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksun määrä on  suuruudeltaan omavalintainen.

polku.jpg

ELÄMYSPUISTO ja PUUTARHA

Pölkinvuoren kahvila on jo sinänsä nähtävyys. Kolme uniikkia puurakenteista kerrosta, silokalliolattia, lasiseinämä ja neljän tuulen katto luovat upeat puitteet kahvila Lasikivelle. Alakerrassa voi nauttia niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia, ja myös laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy valikoimasta. Laajat terassialueet myös asiakaskäytössä.

Puutarhamme on tehty osaksi puistomme luontoa ja se yhdistää metsäpuutarhan ja Lempilammen alueen sulavasti yhteen. Taimistomme tarjonta on keskisuurta puutarhamyymälää suurempi. Tarjoamme asiakkaillemme kilpailukykyisin hinnoin laadukkaita taimia, ja yhteistyökumppanin avulla lähialueelle myös istutustyöt hoituvat vaivatta. Taimiston kotimaisuusaste on 90 % ja lähituotantoa n. 60 %, josta oma tuotantoa 30 %. Omasta tuotannosta esim. n. 400 lajikkeen perennatuotanto.

Aluetta kiertää n. 1 km:n luontopolku, jota kannattaa kiertää kukkapuistosta lähtien myötäpäivään. Yhteys myös Urjalan Aseman Kyläyhdistyksen patikkapoluille.

Näköalatasanne on 163 m merenpinnasta, ja sieltä on upea metsämaisema lounaaseen. Parhaimmillaan näkyvyyttä on yli 40 km. Pudotusta alla olevaan jokeen on 87 m. Samalta alueelta löytyy Eväsmäki, jolla sijaitsee 15 hengen kota ja pöytäryhmiä. Alue on tarkoitettu omien eväiden nauttimiseen.

Lähes 30 000 kävijää tutustuu touko-kesäkuun kukkasipuliloistoon, mutta eivät meidän kukkamme siihen lopu. Heti perään kukkivat alppiruusut ja atsaleat, sitten sormustinkukat, heinäkuussa ruusut, liljat ja värilumpeet, elokuussa nauhukset ja liljoja lisää. Kauden päättää keltaisena leiskuvat preeriakasvit.

KESÄN 2024 TAPAHTUMIA

13.5.–16.6. kukkasesonki ”Tämä on pakko nähdä” -PUISTOTAPAHTUMA 2024.

Avoinna joka päivä 10-18. Kevään säästä riippuen paras aika on yleensä toukokuun 2. ja 3. viikko. Puiston, luontopolun ja Lempilammen pääsymaksu 7 €/ yli 18 v henkilö. Myymälä- ja kahvila-alueelle ilmainen sisäänpääsy.

 

RYHMÄT Olemme suosittukohde, varaa siis ajoissa 

Ryhmävaraukset ja -tiedustelut Erkiltä numerosta 0405016933 tai korkeampivuori@gmail.com.

 

Ryhmän koko yli 10 hlöä ja hinta on 18 €/hlö, sisältäen 1h ja 1km opastetun kierroksen, kahvin ja leivoksen sekä pääsymaksun. Pakettia voidaan räätälöidä lisähintaan teidän tarpeiden mukaiseksi. Ryhmien keskimääräinen vierailuaika on noin kolme tuntia.

www.polkinvuori.com

24.8. klo 20-24 Ohjelmallinen ILLALLISTAPAHTUMA

tummuvassa elokuussa. Menu, ohjelma ja teema tulevat sivuilemme kesän aikana.

Elokuun illallinen - Pölkinvuori polkinvuori.com

KASVIMAAN TILALLE .jpg
Yhteystiedot

Ikaalantie 105, 31700 Urjala as.

 

Puutarha, taimisto ja myymälä: puh. 040 050 5073 

Ryhmä- ja opastusvaraukset: puh. 040 501 6933

  • Facebook
  • Instagram
TILAA SYKSYN KUKKASIPULIT ENNAKKOON.

Avaamme nettikaupan toukokuussa ja mitä aikaisemmin ostat, sitä edullisemmin saat. Olemme merkittävä kukkasipulitoimittaja. Oma konsepti yhdistyksille, kaupungeille ja kunnille sekä yritykselle. Laadukkaat, kukintavarmat sipulit toimitetaan TÄMÄN VUODEN SADOSTA syyskuun puolivälistä lähtien. Oikea varastointimme takaa myös pikkusipuleiden lähtövarmuuden.

KASVIMAAN TILALLE .jpg
bottom of page